[O2 FL] Problem z przełącznikiem od świateł mijania
czy ktoś jest na tyle kumaty aby znaleźć coś takiego powyższego?
Czyli wkrętak Torx 20 krótki z rękojeścią. Inne rozmiary też mile widziane.
Firma Beta24 już ich nie produkuje.
[O2 FL] Problem z przełącznikiem od świateł mijania
Mam problem z przełącznikiem świateł mijania, a mianowicie do przekręcenia go trzeba użyć na prawdę dużej siły. Mam porównanie ponieważ jeździłem wieloma O2.
Co więcej...żeby włączyć światła przeciwmgielne z tyłu i halogeny za włącznik trzeba ciągnąć dwoma rękami(serio) :!: . Nigdy wcześniej się z tym nie spotkałem. Światła działają bez zarzutu.
Czy ktoś z Was miał podobny problem? Macie jakiś pomysł jak temu zaradzić?
Re: [O2 FL] Problem z przełącznikiem od świateł mijania
Zamieszczone przez xcracer
Macie jakiś pomysł jak temu zaradzić?
Nie kręć nic na siłę po jeszcze pogorszysz sprawę ( możliwe że włącznik jest jeszcze do uratowania ) .
Zdemontuj go ( przez wciśnięcie go do środka i obrót w prawo i wyciągasz o tak ) , odpinasz wtyczkę , potem wykręcasz trzy śrubki na klucz torx 6 i demontujesz tylną część włącznika , potem dwie małe zapadki ( lekko podważasz ) i masz włącznik rozebrany .
W weekend znalazłem trochę czasu i zabrałem się za rozbierania włącznika. Po rozebraniu okazało się, że wszystko jest sprawne. Dałem jedną kroplę smaru do środka białego elementu widocznego na zdjęciu( w tym miejscu występowało tak duże tarcie, że włącznikiem ciężko było obrócić), poskładałem wszystko do kupy i...włącznik działa jak nowy z fabryki. W sumie 20 minut roboty
Komentarz